Penghujung 2014 (1)

11 hari lagi, 2015 akan menjelma. Sedang aku masih lagi kadang-kadang tersasul menulis “2012” (gila) – tak sangka betul time is getting faster and faster. Masih aku ingat the rumors yang mengatakan 2012 akan terjadinya hari kiamat,dan kini menginjak 2015, aku rasa tidak ada sesiapa lagi yang berani (atau percaya) tentang tarikh hari kiamat. Sudah tertulis yang sebelum terjadinya kiamat, ada beberapa ‘peristiwa besar’ akan terjadi, dan selagi peristiwa-peristiwa itu tidak lengkap  insyaAllah kita masih sempat bertaubat. Dan kan Allah dah berfirman yang tarikh kiamat itu HANYA DIA sahaja yang tahu?

Tahun 2014 melabuhkan tirainya dengan beberapa peristiwa yang aku kira, sangat berbeza dengan tahun-tahun yang lainnya. Banyak sangat yang dah berubah, seriously, tahun yang baru akan datang ini it won’t be the same as before.

Sepanjang 5 tahun kebelakangan ini, aku rasa tahun 2014 ialah tahun yang significant. Ada sesetengah dreams aku yang come true contohnya dari segi kesihatan dan pembinaan diri dan sahsiah. haha. Gelak guling-guling sekarang juga! >.<

Firstly, aku dah kurus sikit (sikit je laa) daripada dulu (past 10 -15 years).Alhamdulillah. one thing yang aku rasa impossible dalam hidup. *bukan riak! haha – nak tips? pm me 😛 *

PhotoGrid_1419082834262
Sebelah kiri gambar dulu. Aku pernah bigger than that. Sobs

Secondly, dari segi diri aku sendiri, personally. Dulu I kind of tiada konfiden to stand out, to blend with people, very anti-organisation (now reduce sikit), and very tak ambil pusing hal orang lain dan surrounding. My life dulu is a real dark and you have no idea lah how my life dulu. Now, Alhamdulillah, started to make some friends, try to talk and socialise around (most of the times uhm well pretending) and life get better. I even started to join some organisation, started to write what I feel, started to create some dreams,but on top of all, it is still me who need more my own space.

Yang ketiganya, aku dah berjaya move on after a very disturbing struggles. Penghujung 2014, aku dah fully recovered. I’d never thought that I can get through this.

Next thing on the lists is I somehow got my karya published! This one really made my year! Two of my short stories were chosen by Penulisan2u.com to be published on their web, and another one diterbitkan dalam sebuah buku by Terfaktab yang bertajuk Do-It. Aku tak sangka yang menulis secara membabi buta aku ni ada hasilnya, Alhamdulillah, rezeki Allah takkan salah alamat kan? Just keep on doing what you love. Antara peristiwa yang buat aku terharu ialah bila abang Nazali Noor honoured my writings. For those yang tak kenal who is he – he is actually an author of UYDL yang memang aku salute sangat. He is so inspiring and not even in my wildest dream could I’ve imagined him reading my writings and reply those inspiring words!

Above is some of the major events yang happened through out the year. Yang happy-happy, yang buat semangat. Kalau diikutkan, banyak lagi the happy, minor things on the lists but let them be untold. Sebab nanti berjela pulak sampai esok tak sudah baca.

Next, the dark sides.

Advertisements

Speak your mind here! :]

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s